1. Witamy na Forum Anglików!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

audi a4b8 kodowanie licznika

Dyskusja w 'AUDI' rozpoczęta przez użytkownika adam1983, 22-01 18.

  1. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam koledzy pomozecie jak mam przekodowac licznik z mil na km prubowalem vcds 1,7,3 koduje i nie moge zakodowac pomocy?
     
  2. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  3. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    794
    Docenione treści:
    38
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Jak kodujesz ?
     
  4. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Wpisuje w vcds-ie zestaw wskaźników potem kodowanie dlugie i jest tam tylko język
     
  5. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Zapomniałem dodać audi a4 b8 2008 rok 2.0tdi 140 km
     
  6. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Kolego mazurek pewnie masz patent na ten licznik?
     
  7. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    794
    Docenione treści:
    38
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Jaki patent mam mieć ? jeśli masz vcds , to masz kodowanie . Nie wiem jak można vcds tego nie zrobić .
     
  8. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Chodzi oto ze nie wiem gdzie zmienić w vcds-ie mile na km języki są może ja coś źle robię?
     
  9. sawik

    sawik Uczestnik

    Offline
    Dołączył:
    4-04 09
    Postów:
    657
    Docenione treści:
    20
    Miasto:
    pabianice
    a nie masz w opcjach auta jednostek ???
    bo chyba nie masz na myśli sobie zmienić tarczek i kodowanie przekładni licznika ??
     
  10. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Witam odswieżam temat odnosnie licznika bo sa dwie wersje ze sie da przekodowac a drudzy mowia ze sie nie da tylko wumiana licznika na eu i kodowanie online w serwisie prosze o sprostowanie tego tematu
     
  11. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    794
    Docenione treści:
    38
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Mile na km zmieniasz w każdym liczniku Audi , musisz znaleźć bit lhd i rhd , musisz odznaczać. Nie w każdym liczniku idąc dalej , masz opcję zmiany galonów na litry .
     
    Ostatnio edytowano: 27-01 18
  12. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Zgadza sie kolego bodajże w osmym bicie odznaczylem lhd zmienilem z galonow na litry ipo kodowaniu mile zostaja
     
  13. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    794
    Docenione treści:
    38
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Teraz musisz zmienić w menu auta , zmiana kodowania licznika , powoduje prawidłowe wyświetlanie otwartych drzwi , reszta idzie z menu auta .
     
  14. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    własnie szukalem w menu i nic takiego nie znalazlem ale sie temu jeszcze przyjze, musi sie kodowac bo pokazuje drzwi dobrze
     
  15. drekke

    drekke Gość

    Offline
    Dołączył:
    16-12 12
    Postów:
    794
    Docenione treści:
    38
    Miasto:
    Wąsosz
    Adres strony:
    Skoro drzwi pokazuje dobrze , to jest przekodowany .wchodzisz w menu , wciskasz setup , prawy górny przycisk przy pokrętle , i masz opcję .
     
  16. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Tak zrobię kolego oby pomogło jak na razie wielkie dzięki za zainteresowaniem się tematem,póżniej napisze jakie był rezultat.
     
  17. Majster Złota rączka

    Dołączył:
    20-07 12
    Postów:
    666
    Miasto:
    Internet
  18. adam1983

    adam1983 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    15-01 14
    Postów:
    61
    Docenione treści:
    1
    Miasto:
    jedrzejow
    Sprawa ze zmianą mil na km załatwiona dzięki koledzy
     

Poleć tę stronę